[vc_row inner_container=”true” no_margin=”true” padding_top=”0px” padding_bottom=”0px” border=”none”][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/1″][text_output]

Hoe sterk is jouw “Waarom”?

[/text_output][image type=”none” float=”none” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” src=”625″][text_output]Er moet veel werk verzet worden om je bedrijf te laten groeien en succesvol te laten zijn. Hoe zit dat eigenlijk met jou? Heb jij een sterke wil om te werken?

Er zijn heel veel zaken die geregeld moeten worden om je bedrijf succesvol te laten groeien. Een van de belangrijkste dingen die moet gebeuren is dat je hard moet werken om je doelen te halen. Als succesvol zijn gemakkelijk zou zijn dan zouden we nu allemaal in onze favoriete Ferrari rijden en zouden we het leven van onze dromen leiden.

Neem nu een aantal van onze meest succesvolle zakenmensen als voorbeeld:

  • Bill Gates
  • Steve Blanks
  • Richard Branson
  • Oprah Winfrey

En zo kan ik er nog wel een paar noemen. Wat hebben deze leiders nu met elkaar gemeen? Wat maakt nu dat zij zoveel meer succes hebben dan jij en ik. Het antwoord is denk ik vrij simpel. Ze hebben zich allemaal een slag in de rondte gewerkt. Ze zijn stuk voor stuk enorm gedreven. Het is een dagelijkse routine om vele uren in hun onderneming te stoppen. Ze maken lange dagen en stoppen nooit.

Maar er is nog iets wat grote leiders onderscheidt van de rest.
Ze hebben allemaal een “Waarom”, hun eigen Reden van Bestaan.
Waarom ben ik hier op aarde. Ze hebben allemaal iets wat hen motiveert om nooit te stoppen. Elke dag weer. En dat heeft niets te maken met het creëren van rijkdom.

Wat zorgt ervoor dat jij doorgaat? Zijn het je kinderen die je een goede toekomst wilt bieden? Heb je een passie voor je producten of diensten? Wil je schuldenvrij zijn? Wil je de die mooie auto of dat mooie huis? De vrijheid om te wonen en te werken met wie je wilt, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt? Wat je ook motiveert, je hebt een sterke “Waarom” nodig.

Iedereen heeft zijn goede dagen en zijn slechte dagen. Het is je “Waarom” die er voor zorgt dat je ook op slechte dagen gewoon doorgaat.

Uiteindelijk komt het succes van grote leiders (en dus ook van jou) neer op twee belangrijke zaken:

  1. Ze zijn volhardend en geven nooit op. Er is niets dat ze doet stoppen. Of het nu gebeurtenissen zijn in hun persoonlijke leven, financiële of persoonlijke verliezen, het maakt geen verschil. Bij elke tegenslag veren ze weer op als een jojo. Hoe zit dat eigenlijk met jou? Geef jij snel op als het even tegenzit?
  2. Ze begrijpen het belang om anderen te helpen. Ze begrijpen heel goed hoe “The Law of Success” werkt. Hoeveel te meer ze teruggeven en hoeveel te meer ze anderen helpen des te meer zullen ze terugkrijgen. Het klinkt misschien gek dat het zo werkt, maar het is absoluut waar. Zij weten als geen ander dat hun succes, voor een heel groot gedeelte, terug te brengen is tot één simpele vraag, “Hoeveel levens van anderen heb ik veranderd?” Heb jij een positieve impact op andere mensen? In hoeverre help jij andere mensen om hun dromen te realiseren?

Uiteindelijk komt het erop neer dat jouw succes wordt bepaald door hoe je op de twee voorgaande vragen reageert. Het opbouwen van een bedrijf kost nu eenmaal heel veel “doen” en niet “denken over doen”.

Hoeveel mensen wil jij vandaag gaan helpen? En morgen, deze week, deze maand? Mensen moeten een grote behoefte en een groot verlangen hebben om jouw product of dienst af te nemen. Ga jij ervoor zorgen dat mensen vinden wat jij al hebt? Het maakt niet uit welk product je verkoopt of welke dienst je levert. Er zijn altijd mensen die behoefte hebben aan wat jij hebt.

Het is jouw taak om die mensen te vinden (of ze jou laten vinden, daar kom ik later nog wel op terug) en hen te geven waar ze naar op zoek zijn.

Tot slot geef ik je nog een kleine “to do” lijst. Hoewel zeer simpel is hij toch cruciaal voor je succes. Door deze dingen te doen zorg je voor focus, je krijgt meer grip op je doelstellingen:

  1. Creëer je eigen “Waarom”, je Reden van Bestaan en formuleer de vijf belangrijkste dingen in je leven die je wilt zien doen of beleven. Wat motiveert jou om door te gaan en nooit op te geven?
  2. Stel jezelf de vraag, “Hoeveel mensen ga ik helpen?” Vandaag, deze week, deze maand? Neem babystapjes, het moet wel realistisch zijn. Een doelstelling die je zonder enige twijfel kunt halen. Het is helemaal niet erg als dit in het begin hele kleine aantallen zijn. Het belangrijkste is dat je aan de slag gaat. Vandaag. En niet morgen. Er is altijd wel een reden te verzinnen of een excuus waarom je iets niet kan of wil doen.

Als je “Waarom” sterk genoeg is zul je slagen. Zorg ervoor dat je het doet. Beïnvloed de levens van de mensen om je heen op een positieve manier. Je zult merken dat je leven zal veranderen. De dingen die je doet voelen dan niet meer als werk. Ze geven heel veel voldoening. Ik zou zeggen, “Just do it!”

Dream Big … Je droom zou zo maar eens uit kunnen komen!

Theo Smit
Business Consultant en
Netwerk Marketing Professional
M 0654606068

P.S. Doelen stellen is leuk, maar het nemen van actie is een MUST om succesvol te zijn.[/text_output][/vc_column][/vc_row]