Verkoopt U ook Duikboten?

Verkoopt U ook Duikboten?

[image type=”rounded” float=”none” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” src=”605″][text_output]

Had ik dit maar veel eerder gedaan….

Herken je dat? Je droomt van je eigen bedrijf. Je ziet al helemaal voor je wat je gaat doen, je hebt een mooie locatie op het oog, je voelt de vrijheid van het ondernemerschap…. En vervolgens doe je niets. En een tijdje later opent op de plek die jij in gedachten had precies die onderneming van jou dromen. En je denkt bij jezelf…. “had ik maar….”

Dat is mij ook vaak overkomen. Ik ben een grote dromer en droomde vaak van een eigen bedrijf. Zo had ik een keer een droom om ergens in een warm land met een duikboot toeristen te gaan rondvaren. Dat leek me een prachtig plan. Elke dag mooi weer en vrolijke mensen om me heen en daar dan je geld mee verdienen.

Ik werd enthousiast en dacht bij mezelf “hoe kom ik aan een duikboot? … De Marine! Daar hebben ze duikboten!” Dus ik de stoute schoenen aangetrokken en de Marine gebeld, mijn verhaal uitgelegd en gevraagd “verkoopt u ook duikboten?” Nou ik werd nog net niet voor gek verklaard en op dat moment zakte de moed mij in de schoenen.

Jaren later was ik een keer in Spanje en wat zag ik daar? Een duikboot waarmee je als toerist een tochtje onderwater kon maken. Het was niet zo’n hele grote die bij de Marine in gebruik is, maar het was wel een duikboot. Ik dacht toen bij mezelf “zie je wel, het was best een goed idee… had ik maar….”

In de tijd was ik nog jong en onbezonnen. Ik wist nog niet zoveel van ondernemen en had vrij impulsief de Marine gebeld. Na de niet zo opbeurende reactie van de man aan de andere kant van de lijn ben ik niet verder gegaan om mijn droom te verwezenlijken.

Ik vraag me wel eens af wat er gebeurd zou zijn als er toen iemand was geweest die me op dat moment een zetje in de goede richting had gegeven. Die me had laten nadenken over mijn droom en alle facetten van het ondernemerschap, zodat ik wat minder impulsief de Marine had gebeld en er achter was gekomen dat er ook andere mogelijkheden waren om aan een duikboot te komen.

Dream Big …. je droom zou zomaar eens uit kunnen komen!